Mi a története?

A Legends of Runeterra világában sűrűn változnak a lapok. Akár csak a Deep Toss vagy az Ascend paklik az Ekko Zilean összeállításnak is sok-sok verziója létrejött az évek során, most egy olyan verziót tanulhattok meg használni melyet az egyik legjobb magyar játékos rakott össze. Metától és változásoktól függetlenül, rendületlenül üti ki a Master rangot szezonról szezonra, és ér el kiemelkedő eredményeket ezen deck segítségével, meg persze a tehetségével. Lássuk Wolfox tanácsait.

Miről szól?

A pakli alapvetően arra játszik, hogy a Predict mechanikát használva irányitani tudjuk milyen lapok vannak a kezünkben, A bombák, amik húznak és a predictek tökéletes összhangban dolgoznak egymással ráadásul egy kis kontrollt is biztosit, mellettük a Zauni hős által kreált ütésenkénti Time Trick-ek feltöltve tartja a kezünket, hogy az alacsony költségű, védeni tökéletes predictelő lapokkal kitartsunk a győzelem pillanatáig.

Ekko Runeterra
Ekko

A fiú aki legyőzte az időt, a Zaun sötét sikátoraiban nevelkedett csodagyerek az idő manipulálásával minden helyzetet a maga javára képes fordítani. Saját találmánya, a Zéró meghajtó segíti, hogy a lehetséges valóságok útvesztőjét bebarangolva megalkossa a tökéletes pillanatot. Bár lubickol ebben a szabadságban, ha a barátait fenyegeti veszély, bármit megtesz azért, hogy megvédje őket. A külső szemlélő azt láthatja, hogy a legképtelenebb feladat is mindig egyből sikerül neki.

Zilean

Miután végignézte, ahogy az Üresség elpusztítja a szülőotthonát, Zileannak, az egykor hatalmas ikáthiai mágus az idő múlásának megszállottja lett. Egy percet sem volt képes a tragikus veszteség gyászolására fordítani, ezért megidézett egy ősi idővarázslatot, hogy megismerhesse az összes lehetséges végkifejletet. A gyakorlatilag halhatatlanná vált mágus most a múlt, a jelen és a jövő között sodródik. Meghajlítja és eltorzítja az idő folyamát maga körül, folyvást azt az elérhetetlennek tűnő pillanatot kutatva, amely visszafordíthatná az idő kerekét, és visszafordíthatná Ikáthia pusztulását.

legends of runeterra Zilean

Hogyan játszunk?

Mulligan
Kezdőkéznél minden esetben érdemes megtartani Ekkot, az Ancient preparation-t, illetve a Forsaken Bakkait. Ezen kívül matchuptól függően a Fallen Feline és Zilean is tökéletes szituáció lap tud lenni (Például control ellen az időmásgus, mig aggro ellen a feline a jó választás).
Preparáció
Az első négy kör arról szól, hogy minden alkalommal predict-elj. Az első lépésnél erre tökéletes az  Ancient Preparation és/vagy a Forsaken Bakkai. Második körben használhatjuk a 2 manás bajnokunkat és/vagy az Aspiring chronomancer-t. Harmadjára már könnyebb, itt bármilyen olcsó predict megteszi, a maradék manát pedig átvihetjük következő körre spell mana-ként, vagy a predict-elés előtt egy Time Trick-et is használhatunk. Negyedik körben lekerülhet Ekko, amennyiben van elegendő spell manánk és burst predict lapunk, szintlépés nélkül is leidézhetjük a Zauni csoda gyereket, taktikai passzal ellenfelünkre kényszeríthetjük a lépést, hogy következő körben Rite of Negotion-nel meg tudjuk védeni Ekkot vagy amennyiben elkölti az erőforrásait még akkor lerakhassuk a hőst. Nagyon erős kontrollal rendelkező meccseken ezen a ponton érdemes inkább Timebomb-ot alkalmazni, hogy sok removalt kelljen költeniük Zilean négy életerejére, hiszen ehhez legalább kettő darab kontroll lapra szükség lesz.
A combo
Ekko matchupban: A preparation során egy halom follower felhalmozódik, így egy hatalmas value boostot ad a Voice of the Risen. Ezt kombózva a Chronobreak-kel, vagy az Absolver-rel igazából már be is tudod fejezni a játékot  vagy néhány meccs esetén erre pár Hex Crystal és Mystic Shot a Nexusra rásegíthet. Megfigyelhettétek, hogy ebbe Ekko konkrétan annyit segít be, hogy aktiválja a Voice of the Risen-t, illetve belekeveri a Chronobreak-eket a pakliba. Innentől kezdve a halála csak annyit jelent, hogy kicsit később kell megkeresned a Chrobobreaket és/vag az Absolvert.
Zilean matchupban: Zilean level up-polt verziója ugyan úgy wincon lehet, hiszen a timebombokkal folyamatosan pusztítja a boardot tökéletesen elkészítve a gyenge, de lényeges open attack (kockázat mentes) sebzéshez, egy kis Absolver-rel megfűszerezve. Ezen kívül mivel Zilean szintetlépve a következő körben másolatot készít az előző körben kijátszott nem fleeting lapokról, érdemes setupolni egy dupla Hex Crystalra  vagy Mystic Shotra, ami rendkívül jó kivégzéseket tud biztosítani.
Fontos szabály: Rite of Passage-t csak akkor tartsd meg, ha már van nálad egy Timebomb, hiszen anélkül konkrétan csak egy tégla a kezedben az a lap. Illetve a másik előnye ennek a winconnak, ha meghal Zilean, átválthatunk az Ekko taktikára. Hátránya az, hogy lassú.

A pakli részletezése

Pirate aggro esetén a Hex Crystalt tartsd a kezedben ameddig csak lehet, ne használd el 2-3 unitra. Rite of Negotion mindig legyen nálad mikor a hős lekerül az asztalra, hogy meg tudd védeni. Absolver egy tökéletes kártya Ekkon a “kedvenc” block+Noxian Fervor combo ellen.
Nami Twisted Fate esetén annyi Timebombot és Rite of Passaget próbálj meg találni amennyit csak tudsz. Rite of Passage+Timebomb egy tökéletes combo burstbe megölni az 1 életerővel bíró elusive egységeket, a többit pedig kellően sebzetté teszi ahhoz, hogy védekezésből végezhess velük.
Kindred Nasus ellen próbálj minél több Dropboardert életben tartani, hogy elszigeteljék Zileant Kindredtől. Illetve itt a későbbiekben érdemes áttérni az alternativ winconra, az early boardclear viszont fontos a bombákkal.
Feel the Rush esetén ne add fel, illetve a Rite of Negotion-t ne használd fel, csak ha biztos a gyözelem utána, illetve ha meg kell állitsd az FTR-t. Ha már azt hiszed nincs esélyed, Voices of the Risen+Ekko+Double Chronobreak combo vagy Paralell Convergance+Chronobreak csodákra is képes ebben a matchupban.

Milyen éleseben?

Wolfox készitett pár kommentár nélküli meccset ahol láthatjátok a leirtakat

A pakli legfrissebb verziója

CMBQCBQHAUCAIBABAICAOBIEA4ARYJ2NJ4CACAIEGQAQKBAMAEDAOMACAQDTXCQBAA