Mi a története?

A Quinn Miss Fortune páros már a Scout kulcsszó megjelenése óta együtt jár, a körönkénti dupla támadás még a Rally-k elszaporodása elött nagyon erőssé és kompetensé tette ezt a fajta mechanikát a Legends of Runeterra világában. MF támadásonkénti sebzései a védő egységekre és a Nexusra egyaránt irgalmatlan tempót generáltak. Egy időre ugyan eltűnt a pakli, de a legutóbbi 3.0-as patch meta változásai óta újra megjelent, ráadásul majdnem, hogy változás nélkül.

Miről szól?

Demacia jól el van látva scout egységekkel és rally-val, aminek hála körönként több támadásra is lehetőségünk van, ami tökéletesen illik mindkét bajnokunkhoz. Miss Fortune minden támadása közben 1 sebzést oszt ki az összes védő egységre és a Nexusra, majd szintlépéskor ez meg 3x-ozódik, a szintlépési feltétele pedig Quinn-ével azonos, 4 alkalommal kell támadnunk úgy, hogy ezt ők látják. Egyikőjüknek sem kell reszt venni a támadásban így nagy mennyiségű egység esetén könnyen szintet fognak lépni. 

Scout Rally Quinn
QUINN

Quinn Demacia egyik elit íjász-lovagja, aki mélyen az ellenséges vonalak mögött teljesít küldetéseket. Közte és a legendás sas, Valor között megbonthatatlan kötelék alakult ki, és gyakran azelőtt végeznek ellenfeleikkel, hogy azok rájönnének: nem egy, hanem két demaciai hőssel kell szembenézniük. Quinn ha kell, ruganyos és mozgékony, és célzásra emeli számszeríját, amelynek Valor keres célpontot. A harcmezőn halálos párost alkotnak.

Miss Fortune

Sarah Fortune egy szépségéről híres, ám kegyetlensége miatt rettegett bilgewateri kapitány, aki a kemény bűnözőkkel teli kikötővárosban is határozott figurának számít. Gyermekként végig kellett néznie, ahogy Gangplank, a kalózkirály megölte családját. Évekkel később véres bosszút állt ezért, amikor felrobbantotta a kalóz zászlóshajóját, miközben az a fedélzeten tartózkodott. Aki alábecsüli, egy csábító, kiszámíthatatlan ellenfelet szerez magának… és valószínűleg néhány pisztolygolyót a gyomrába.

MF Scout Rally

Hogyan játszunk?

Ugyan MF és Quinn szintlépéséhez is ugyanaz a feltétel kell, (támadjunk 4 alkalommal), a 2 manaköltség eltérése sajnos erősen megakadályozza, hogy ez egyszerre történjen meg, de a paklink szempontjából ez nem probléma. Ideális esetben MF pont szintet fog lépni mikor Quinn lekerül és onnantól kezdve már kétfelé kell figyelnie ellenfelünknek. Mivel Demacia rengetek challenger egységgel rendelkezik és Quinn lejátszásakor is kapunk egy Valor-t (Scout, Challenger) is, kontrollálhatjuk ellenfelünk védelmét úgy, hogy hőseink biztonságban legyenek támadáskor. Ráadásul nem is muszáj velük támadni, legalább is Miss Fortune-nel. Ha Quinn szintet lépett vele már érdemes, ugyanis ilyenkor Attack-on leidéz egy támadó Valor-t aki fixen behúzza a legerősebb ellenséges lapot, ezzel lehetővé téve hősünk túlélését. Ráadásul a Bullet Time MF-től ha már szintet lépett 3 sebzést kioszt az összes harcban lévő ellenségünkre, amivel erősebb lapokat is kitudunk végezni. Tehát igyekezzünk megvédi és level up-oltatni a két bajnokunkat, közben pedig tartsuk kordában ellenfelünk asztalát a challenger-ek segítségével.

 

A pakli részletezése

A legtöbb Demacia pakliban elfér a Fleefather Tracker, Brightsteel Protector  kombó, ami 2-3 manán egy nagyon erős Barrier-es Challenger egységet biztosit nekünk. Amennyiben ezek nincsenek nálunk a Pool Shark és a Fortune Croaker segítenek a laphúzásban. 3 manára ideális esetben Miss Fortune-nek kellene lekerülnie, de a Vanguard Sergeant aki készít nekünk egy For Demacia-t, ideális alternatíva lehet, ha MF nincs nálunk. Az Island Navigator egy szuper választás 4 manára hiszen nem csak, hogy Scout lap tehát körönként 2x támadhat, de még egy 1 manás unitot is leidéz, ami szintén Scout lesz és a maga 2 | 4 értékével önmagában is erős. 5 manán a második bajnokunk Quinn kellene, hogy lekerüljön, de ez szituáció függő, ha ellenfelünk túl erős kontrollal rendelkezik és nem igazán tudunk nyomást gyakorolni rá, akkor érdemes lehet nagyobb szélesebb asztalt építeni ebben a körben. 6 mana után pedig amikor a legtöbb értéket kapjuk érte durranhat le Genevieve Elmheart, aki Challenger Scout egységként még +1 | +1 statot is biztosit minden asztalon lévő egységünknek arra a körre amikor leidézzük, értelemszerűen ezzel kivégezni szeretnénk ellenfelünket, tehát az Attack Token nálunk kell, hogy legyen. .

Spell-ek terén nem rendelkezünk sokkal, a Legend of Runeterra egyik legértékesebb Demacia lapja a Sharpsight, minden ezzel a régióval operáló paklinak az alapja kell, hogy legyen, akár csak itt is. +2 | +2 statot biztosit az adott körre ráadásul lehetővé teszi az Elusive egységek levédését is. Ranger’s Resolve és Blinding Assault olcsó, hasznos lapok lehetnek a játék elején és végén is, a Tough biztosítása minden egységünknek hatalmas értéket tud képviselni pláne ha ezzel megvédjük egyik kulcs lapunkat. Egy extra Valor leidézése pedig megfelelő kontrollt biztosit célunk eléréséhez.

Mi változott?

A pakli majdnem a megjelenése óta ugyanazon formában elérhető, nagyon kevés kiegészítést vagy változtatást kap. Kulcsfontosságú lap lett a Marai Warden, ami egy 2 manás egység, ami leidéz egy másikat ezzel szélesítve az asztalunkat. Bilgewater használata esetén érdemes minden pakliban használni. Alkalmazhatunk Grand Plaza landmark-ot, ami arra a körre, amikor leidézzük az egységeket +1 támadást és Challenger kulcsszót biztosit a lapunknak. Illetve a Golden Aegis nagyon erős tempót tud generálni, amikor sok egységünk elérhető, a Rally mellett még Barrier-t is add a kiválasztott lapunknak, ami Quinn vagy Miss Fortune-ön hihetetlenül erős lesz!

Grand Plaza Scout Challenger legends of runeterra
Golden Aegis Scout Barrier Rally
A pakli legfrissebb verziója

CECQEAIABEOQGAQAAIDAUAIDAAHAEAQGCY7ACBAAAIDACBAAA4AQEBQJAEBAABYBAMDAQAIFAYAQCAIAAYAQCAIAE4