Mi a története?

A Sejuani Gankplank Plunder pakli már nagyon régóta jelen van a Legends of Runeterra játékban, ugyan a kombó maga már a Bligewater kiegészítő megjelenésekor is elérhető volt egy bizonyos formában, még sem volt olyan elterjedt mint az elmúlt 4-5 meta alkalmával.

Miről szól?

Ereje abban rejlik, hogy két bajnoka szintlépési feltétele ugyanaz és tökéletes szinergia van közöttük mikor ez megtörténik, Gankplank mindenképpen megüti az ellenfelünk Nexusát ha támadásba kezd, emellett pedig Sejuani minden kör plunder-jénél az az első nexus sebzés alkalmával frost bite-olja az ellenfél összes egységét.

plunder gankplank pakli meta
Gankplank

Gangplank kiszámíthatatlan és brutális. A trónjától megfosztott kalózkirálytól mindenütt rettegnek. Egykor Bilgewater, a kikötőváros vezetője volt, és bár uralma véget ért, sokak szerint ez csak még veszélyesebbé tette őt. Ha kell, Gangplank inkább vérfürdőt rendez Bilgewater utcáin, mint hogy átengedje másnak a várost. Pisztolyával, kardjával és sok-sok láda lőporral készül visszavenni, amit eloroztak tőle.

Sejuani

Sejuani Freljord egyik legrettegettebb klánja, a Fagykarom brutális, kegyetlen Jégszülött vezetője. Népének folyamatosan az elemek ellen kell küzdenie a puszta túlélésért, és a kemény teleket csak úgy tudják átvészelni, ha kifosztják a noxusi, demaciai és az Avarosa-klánhoz tartozó településeket. Sejuani személyesen vezeti a legveszélyesebb támadásokat Bristle, a drüvask vadkan nyergében ülve, elemi jégből készült buzogányával megfagyasztva és széttörve ellenfeleit.

Hogyan játszunk?

Szerencsére a pakli megfelelő használatához nincsen szükség doktori diplomára, csupán arra kell figyelnünk, hogy minden körben amikor csak lehetséges aktiváljuk a Plunder-t. Magyarul üssük minél többet az ellenfél oldalát, ezt majdnem mindegy, hogy hogyan oldjuk meg, de mint említettem nem is kell sokat agyalnunk rajta ugyanis a pakli annyira jól össze van rakva, hogy 99%-ban gond nélkül megoldható Sejuani és Gankplank level up-ja maximum a 6. körben. Ha mindkét bajnokunk szintet lépett akkor ideje, hogy lekerüljenek a következő támadáshoz mindketten az asztalra. Gankplank hordója azonnal aktiválni fogja Sejuani képességét és lefagyaszt minden ellenfelet, igy ha valahogyan túl is tudnák élni az Overwhelm-ek okozta masszív sebzést, a mi egységeink nem fognak sérülni.

A pakli részletezése

Két fő aspektusa van a paklinknak, az első, hogy amikor csak lehet aktiváljuk a Plunder-t, ehhez segítségünkre lesznek a Warning Shot 0 manás Burst spell, ami 1-et üt az ellenfél nexuszára, a Make it Rain, mely 3 célpontot fog megüti, ezt érdemes 2-3 mana körül kijátszani, amikor ellenfelünk. Továbbá a Crackshot Corsair ha az asztalon van meglövi az ellenfél Nexus-át eggyel minden támadásnál akkor is ha ő nincs a támadó egységek között. A második egységét lerakja, lehetőleg a mi védekező körünkben. A másik fő célunk, hogy 5 manánk Gankplank lehetőleg 4/5 akár 5/5 Plunder-rel kerüljön asztalra, majd Sejuani egyből utána már fixen szintet lépve, hogy megindulhasson az ellenfél teljes megsemmisítése, ehhez hozzá segít minket a Forunte Croaker, aki megüti magát és egy kiválasztott lapunkat, 1-gyel cserébe pedig húz egy lapot. 

Black Market Merchant és Yordle Gifter pedig ellenfelünk további irritálására szolgál azzal, hogy előbbi aktív Plunder esetén elhúz egy lapot tőle, a másik pedig Alliagence esetén csinálja ugyanezt kiegészítve egy Warning Shot kreálásával. tehát annak ellenére, hogy a két hősön kívül majdnem csak aggro lapjaink vannak, folyton lesz lap a kezünkbe. Arra az esetre pedig ha nem kapnánk meg a lapokat 8 mana körül lekerülhet a Dreadway, ami a mellett, hogy biztosan húz nekünk egy Gankplank-et még meg is dupláz minden sebzést, amig az asztalon van.

Mi változott?

A pakli majdnem a megjelenése óta ugyanazon formában elérhető, nagyon kevés kiegészítést vagy változtatást kap. Kulcsfontosságú lap lett a Marai Warden, ami egy 2 manás egység, ami leidéz egy másikat ezzel biztosítva, hogy második körben ha támadunk meglegyen a plunder. Egy másik mára már alapvető lap a Monster Harpoon, ami 5 sebzést okoz és fast spell, viszont ezért 6 manát kell fizessünk, kivéve ha aktiváltuk a plundert, mert akkor 3 ra csökken a költsége. Mindezek mellett pedig megállás nélkül kerül ki és be a Make it Rain attól függően, hogy a Riot éppen 2 vagy 3 manára árazza be a lap költségét.

A pakli legfrissebb verziója

CECQQAQGBMKCAIJCFU5DYAIDAYEACBIGAEAQIBQKAEBACAQBAEBAMJQBAIBAMAQS