Mi a története?

A Self Damage pakli talán az első Meta Deck volt a Legends of Runeterra történelmében, különösen kiemelkedőnek mondhatjuk ugyanis még open béta alatt alakult ki. mégis a mainapig életképes és kompetens.

Miről szól?

A lényege, hogy Noxus agresszív és sokszor saját magát is sebző játék stílusát  Freljord defenzívásaival kompenzáljuk, sőt előnyt kovácsoljunk belőle. Mindkét régióban vannak sebzéstől erősödő egységek, melyek egymással nagyon jó szinergiában vannak. 1-től egészen 5-6 manáig folyamatosan tudunk építkezni. A két bajnokunk, Vladimir és Braum pedig egyenesen tökéletes duot alkotnak.

Vladimir

Vladimir, a halandó vérre szomjazó démon a birodalom első napjai óta manipulálja Noxus ügyeit. Azon túl, hogy természetellenesen meghosszabbítja az életét, a vérmágia abban is segítségére van, hogy ugyanúgy uralja mások testét és elméjét, mint a sajátját. Ennek köszönhetően fanatikus személyi kultuszt épített ki maga köré a noxusi arisztokrácia fényűző szalonjaiban – a legsötétebb sikátorokban pedig az ellenségeit vérezteti ki.

Braum

Braum Freljord egyik imádott hőse, akinek erejénél csak a szíve nagyobb. Dérvárostól északra mindenhol az ő egészségére isszák az első mézsört. Úgy tartják, hogy egyetlen éjszaka alatt döntött ki egy egész tölgyerdőt, és hogy porrá zúzott egy hegyet. Braum egy mágikus ajtót használ pajzsként, és a fagyos északot járja, hatalmas bajusza alatt mindig kedvesen mosolyogva. Sosem hagyja cserben azokat, akik bajba kerültek.

legends of runeterra pakli

Hogyan játszunk?

A pakli lényege, hogy az egységeink túléljék a sebzést, jöjjön az az ellenfelünktől vagy saját magunktól. Vladimir a paklinkban szintet lép, ha a meccs alatt az egységeink legalább 5x túléltek valamilyen ütést, hogy a mértéke mekkora az nem számít. Éppen ezért olyan erős a Noxusban fellelhető lapok közül több is, mely 1-2 sebzést okoz a szövetséges lapoknak, hogy valamilyen pozitív hatást aktiváljon cserébe. Természetesen az életerejük folyamatosan csökken, ekkor jön Freljord a képbe, a fagyos tundra lapjai képesek regenerálni, plusz életerőt biztosítani és szívósabbá tenni a lapjainkat. Ráadásul ha Braum szenved el sebzést, akkor 10 után, amit túlélt, szintet lép és minden egyes további ütés túléléséért leidéz egy 3 | 3-as overwhelm Poro-t. Ez pedig különösen erős, Vladimirrel, aki támadáskor a tőle jobbra lévő egységeket megüti eggyel, ha szintet lépett akkor pedig az ellenfél Nexusából el is szív annyi életerőt, ahány célpontja volt, és a sajátunknak visszatölti.

A pakli részletezése

A fent említett pár sor összefoglalja az alapokat és a bajnokok szerepét a pakliban. De ne felejtsük el, hogy a legtöbb erő nem tőlük származik hanem a follower-ekből. A crimson trió Noxustól kimondottan jól szerepel a deck-ben. A Crimson Disciple, ha túlél egy sebzést megüti az ellenfél Nexusát, a  Crimson Curator készít egy crimson lapot a kezünkbe, és a Crimson Aristorcat pedig megsebez egy saját egységet 1-gyel, hogy adjon neki +2 sebzést. E-mellé pedig tökéletesen illik Freljord hármasa, akik mind extra sebzést kapnak ha túlélnek néhány támadást. Az Unscared Reaver, Scarthang Steffen és Scarmother Vrynna, nagyon hamar 8-10 sebzésre fel tudnak kúszni.

Mi változott?

Mint említettük a pakli már Open Beta óta létezik, azóta viszont sok minden jött a játékba, többek között ez a pakli is fejlődött. A Scargrounds Landmark túlélt ütés esetén +1 sebzést és Tough jelzőt ad. Ez minden egység mellé szuper, de bármilyen Regenerate kulcsszóval ellátott unit gyakorlatilag megállíthatatlan puszta erővel. Ez a Lendmark megjelenéstől egy alapköve ennek a paklinak. Ahogy alakult a meta, Braum is kapott egy kis átalakítást és már szintlépés előtt is készít egy porot mikor megsebzik, igaz csak a legelső alkalommal. Továbbá megkaptuk a Troll Chant és Troll Gift lapokat is, ez utóbbi nem feltétlen szükséges a pakliba, de tekintve, hogy Regenerate jelzőt biztosít egy egységünknek, van benne potenciál. A Troll Chant viszont elengedhetetlen, 2 mana költségért elvesz két sebzést az ellenfelünktől és kettővel növeli az életét az adott körre, ezzel 4 pontnyi különbséget adva a támadó és védő unit között.

A Pakli legfrissebb verziója

CEDACAQBAEAQEAYFAIAQGBQ6AIBQCAQUAICACCIOAMAQCBAJFUBACAIBBIBACAYTGAAQCAYDBU