Mi a története?

Akár csak a Deep Toss a Teemu’ani pakli is a Legends of Runeterra: Rise of the Tides kiegészítő, első paklijai közé tartozott. Sejuanit mindig mindenki Gankplank mellé képzelte el egészen addig míg rá nem jöttek, hogy Teemo Puffcap-jei is Plundernek minősülnek.

Miről szól?

A kombó lényege, hogy az ellenfelünk pakliját elárasszuk gombákkal, amit kihúzva nem csak sebzést szenved el a Nexusa, de Sejuani is kap 1 pontot a szintlépés felé. Mivel körönként csak egyszer van lehetőségünk Plunder-t aktiválni és ebből 5-re van szüksége a szintlépéshez, érdemes mihamarabb elhelyezni azokat a Puffcap-eket, illetve a támadó köreinkben igyekezni a Nexus megsebzésére, ha ellenfelünk nem húzott gombát. Előbbiben rengeteget segít nekünk a Puffcap Peddler lap, ami minden kijátszott varázslatért 3 extra gombát rak az ellenséges pakliba. Mellé tökéletes választás a Starlit Seer  aki pedig a mi top lapjainkat buffolja 1|1 értékben minden varázslat után.

Sejuani

Sejuani Freljord egyik legrettegettebb klánja, a Fagykarom brutális, kegyetlen Jégszülött vezetője. Népének folyamatosan az elemek ellen kell küzdenie a puszta túlélésért, és a kemény teleket csak úgy tudják átvészelni, ha kifosztják a noxusi, demaciai és az Avarosa-klánhoz tartozó településeket. Sejuani személyesen vezeti a legveszélyesebb támadásokat Bristle, a drüvask vadkan nyergében ülve, elemi jégből készült buzogányával megfagyasztva és széttörve ellenfeleit.

Teemo

Teemót semmilyen veszély vagy kihívás nem tántorítja el, határtalan lelkesedéssel és vidáman járja a világot. Olyan yordle ő, aki szilárdan ragaszkodik elveihez, és büszkén követi a Bandle-felderítők kódexét, amelyhez néha oly makacsul ragaszkodik, hogy észre sem veszi tetteinek messzemenő következményeit. Egyesek megkérdőjelezik a felderítők létjogosultságát, de Teemo elkötelezettsége megingathatatlan.

legends of Runeterra pakli

Hogyan játszunk?

Tehát a célunk, hogy minél több gomba legyen az ellenfelünknél, ez pedig azért jó nekünk mert, miután Sejuani szintet lépett, minden kört úgy kezd, hogy lenullázzuk a sebzését. Feltéve persze, hogy elegendő Puffcap-et sikerült ültetnünk. Teemo-n kívül nem is nagyon kell támadnunk semmivel, vele is csak azért érdemes mert elusive és 5 Puffcap-et rak Nexus Strikon a pakliba, ha level up után üti meg akkor pedig megduplázza a bennlévők számát. A bajnokok kivételével minden más lapot védekezésre vagy a mechanika használatáért fogunk alkalmazni.

A pakli részletezése

a Clump of Whumps  és Chump Whump lapok tökéletes védő lapok lesznek, hisze azon kívül, hogy Mushroom Cloud spelleket csinálnak nekünk más funkciójuk nincsen. Ezek az 1 manás Burst varázslatok akkor a legértékesebbek ha Puffcap Peddler és Starlit Seer is van az asztalunkon, mert így 5 gomba elhelyezése mellet a Peddler további 3at rak a pakliba a Seer pedig 1|1 statot biztosít a top lapunknak. A köröket ha nincs nálunk Teemo nyugodtan kezdhetjük Omen Hawk-kal, hisz ez is plusz pontokat ad a még ki nem húzott lapjainknak. Érdemes Frost Bite és extra életerő, például Elixir of Iron lapokat is használni hisz olcsó Burst Spell-ek és amellett, hogy tökéletesen megvédik a lapjainkat ha szükséges a Seer és Peddler képességeit is aktiválják. Miután pedig kellően begombáztuk ellenfelünket a Veteran Investigator lappal könnyedén kihuzathatjuk vele a fájdalmas lapokat.

Mi változott?

Időről időre újra felbukkan a Teemu’ani pakli metában, időtálló és minden patchel kicsit erősödik. A legújabb frissítésekkel is érkezett pár lap ami elengedhetetlen lett a pakliba. Például ilyen a Three Sisters, ami egy 1-es Burst lap és kiválaszthatjuk 3 lap közül melyikké alakuljon át. Frostbite, Fury of the North, vagy Entomb, ami különösen erőssé teszi ide, hogy az engine-ünket kétszeresen aktiválja ugyanis 2 darab spell-ként játszuk ki. Egy másik elengedhetetlen eleme lett a paklinak a Ballistic Bot, ami minden kör elején készít nekünk egy Ignition varázslatot, ez 1-gyel megüti az ellenfelünk Nexus-ét, 1 manába kerül és mivel kreált lap a Ballistic Bot pedig Augment egység körönként legalább +1 sebzést is kap a lap, nem beszélve a Mushroom Cloud-okról, amiket a mókusaink csinálnak. Igen csak megosztó szokott lenni a Hexcore Foundry landmark, ami mindkét játékosnak plusz 1 lapot húz minden körben, ha már van elég gomba a pakliban nagyon hasznos tud lenni, de a játék elején kijátszani kétélű kard, azzal, hogy ellenfelünknek extra lapokat biztosítunk úgy, hogy nem sebzi ha megkapja, könnyen megadhatjuk neki az esélyt, hogy kivégezze a kulcs lapjainkat vagy akár a Nexusunkat még mielőtt, neki állhatnánk a tervünknek.

A pakli legfrissebb verziója

CEDQCAQBAIAQEBAKAEBQCAQBAQAQUAQBAECCAAQDAQCRIBABAQEBSNJ2AIAQCAIBAECACEAA