A Set

A Diablo 3 Monk Monkey King’s Garb az az a Sunwuko set-je több buildnek is az alapját képezheti. Legnépszerűbb összeállításai a Tempest Rush, már a 14. szezon óta bombázza a leaderbord-ot.

De ma minket a set-hez tartozó Set Dungeon érdekel és, hogy azt hogyan lehet a legjobban teljesíteni

Set Darabok

Mint a legtöbb set ez is 6 darabból áll:

Diablo 3 monk set dungeon

Ahhoz, hogy a Set Dungeon bejárata megjelenjen Monk-unk előtt, a 6-os set bónusznak aktívnak kell lennie, ezt elérhetjük úgy, hogy mind a hat darabot felvesszük, vagy ha hiányos a gyűjtemény akkor egy Ring of Royal Granture gyűrű segítségével kiválthatjuk a hiányzó darabot. Persze ez önmagában nem elegendő, ismernünk kell a portál bejáratának helyét is. A Monkey King’s Garb  esetébe ez ACT IV The Pinnacle of Heaven-ben található. Ez egy kis terület közvetlenül Diablo előtt, tehát ahová teleportálnunk kell az The Silver Spire Level 2, minek ha elérünk a végére már át is érünk a Totem-hez ahol ha a set minden bónusza aktív megjelenik a portál.

A set dungeon feladat

Egyszerre több dolgot is véghez kell vinnünk a megadott idő alatt ahhoz, hogy tökéletesen teljesítsük a Dungeon-t és ezzel közelebb kerüljünk a Season Journey végéhez. Ebben az esetben ezek a feladatok, a következőek:

  • A Sweapping Wind képesség a Dungeon teljes ideje alatt aktív kell, hogy legyen
  • 6 másodpercen belül 20 különböző ellenfelet sebezzünk meg a Decoy-ainkkal 5 alkalommal.
  • Öljünk meg minden ellenfelet mielőtt az időnk lejár

Hogyan csináljam?

 Ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a kihívást fifikásnak kell lennünk. A Dungeon-ök nehézsége mindig fix, teljesen mindegy, hogy milyen fokozaton, felszerelésben vagy paragon szinten játszunk, éppen ezért a Sweaping Wind-ünk, ha ehhez alkalmas fegyvert használunk túl erős lesz és még azelőtt megöli az ellenfeleket, hogy a Decoy-ok megjelennének, ami azt fogja eredményezni, hogy a második feladatunkat nem fogjuk tudni véghez vinni. Erre tökéletes megoldás ha a Tempest Rush buildet használva kiszedjük a fegyvert a karakterünkről és úgy állunk neki a kihívásnak. Ezzel kellően nagy sebzéstől fosszuk meg magunkat, aminek köszönhetően nem fog minden azonnal elpusztulni attól, hogy a közelébe kerülünk és lesz ideje a képességeinknek teljesíteni a feladatot.

A 6-os set bónusznak hála puszta kézzel is képesek leszünk kivégezni mindenkit a Tempest Rush-sal, ám mielőtt ezt megtennénk, mindenképpen teljesítsük a második objective részt (Decoy). Ha ez megvan akkor elegendő körbe szaladni a területen és meg is vagyunk. Amennyiben problémát okozna, hogy a démonok 20-asával legyenek egy helyen a Decoy-ok számára a Cyclon Strike egy tökéletes választás lehet, hogy összehúzzuk őket, ezzel megkönnyítve a 2. kihívás elvárását. Az első feladat igazából nem fog gondot okozni, különösebb figyelmet nem is igényel a teljesitése, aktiváljuk a Sweapping Wind-et amikor belépünk a Dungeon-ba és ha szükséges frissítsük mielőtt lejárna.