Amit a Diablo 2 Resurrected-ről tudni érdemes

A Diablo II a Diablo folytatásaként jelent meg 2000-ben. A kiemelkedő hack & slash akciójának köszönhetően vált a világ legnépszerűbb RPG típusú játékává. A Blizzard North cég készítette, de a Blizzard Entertainment adta ki s mind a mainapig hatalmas népszerűségnek örvend, a ma már több mint 21 éves játék. A Diablo 4 megjelenése elött 2021. Szeptemberében, az Activision – Blizzard felújította és Diablo 2 Resurrected néven piacra dobta ezt a kincset. Megtartva a karaktereket, felszereléseket, mechanikákat, mindent, amitől anno a Diablo 2 a csúcsra tört. Egyszerűen csak kapott egy szebb köntöst, ami kimondottan jól áll neki!

Karakterek

Amazon

Az Amazon egy nagyon egyedi a Diablo 2 Resurrect, de talán az összes RPG világában. kevés olyan karakterrel találkozhatunk a játékokban, ahol a Távolsági harcot előtérbe helyező karakterünk közelharcban is kiválóan megállja a helyét. Az Amazon pont ilyen, a rendelkezésreálló lándzsáival hibátlanul célba talál biztonságos távolból is, ugyanakkor közelről is képes gyors szúrásokkal megsemmisíteni ellenfelét.

Assassin

Az ominózus Assassin, ezt a karakter folyton elrejtőzik előlünk, az eredeti Diablo 2 idején csak később került a játékba, majd a Diablo 2 Resurrected Alpha teszt alatt sem volt elérhető. A játék stílusa nagyon hasonló a Diablo 3-as Monkéhoz, ám itt megvan fűszerezve egy kis sejtelemmel és halálos fegyverekkel. Kijelenthetjük, hogy magas kockázatú játékot igényel a törékeny felépítésé miatt, azonban ha megtanuljuk kezelni hatalmas jutalom vár minket. Azoknak a játékosoknak javasoljuk akik szeretik a Rogue-okat.

Necromancer

A Necromanta egyedül álló a Diablo 2 Resurrected világában, a Druida állatidézős ága hasonló lehet, ám nem veszi fel a versenyt a csontvázak és élőholtak hadával. Olyan játékosoknak javasoljuk, akik szeretnek seregeket irányitani. Bizonyos értelemben távolsági karakter ám amig biztonságos pozíciót tudunk tartani a démonoktól a csatlósaink megoldják a mészárlást.

Barbár

Ha azon tűnődtél, hogy a Barbár neked való karakter-e akkor gondolj bele, szeretek szétzúzni mindent ami az utamba kerül? Ha a válasz igen akkor bizony neked való. Az agresszív közelharci játék stílus, amit képvisel minden játékos számára élvezetes lehet, robosztus felépítésének hála sokáig képes életben maradni akkor is ha éppen a fejét verik. Kezdő játékosoknak csak ajánlani tudjuk.

Paladin

A Barbárokkal ellentéteben, akik puszta erejükkel püfölik laposra a démonokat, a Paladinok fölénye saját maguk
Buff-olásában vagy ellenségeik gyengítésében rejlik. A Paladin játék stílusa többféle is lehet, attól függően, hogy a csapattársainkat szeretnénk életben tartani vagy ellenfeleket zúzni

Sorceress

A Sorceress a Diablo 2 Resurrected Wizard-ja, kevesebb opcióval, de ugyanazzal a játék mechanikával rendelkezik, tökéletes távolsági harcra és kiemelkedően erős ha tömegek (AoE) sebzésre van szükségünk. Cold, Lightning és Fire elemek használatával hatalmas pusztításra képes a csatatéren.

Druida

A természettel közvetlen kapcsolatban lévő harcosok, avagy a Druidák mindig is a sokszínűségükről voltak híresek, nincs ez másként a Diablo 2 Resurrected-ben sem. Három féle Skill fájának köszönhetően játszható úgy mint a Necromanta, Sorceress vagy akár a Barbár. Olyan játékosoknak javasoljuk, akik maguk is szeretnek több színűen játszani.

Mire figyeljünk?

Bármelyik karaktert is válasszuk ki van néhány tipp, amit mindenképpen érdemes követni.

  • Mindig legyen nálunk elegendő Potion és Town Portal Scroll
  • Mindig előre nézzünk meg egy buildet és afelé haladva osszuk el a pontjainkat
  • Nehezebb szakaszok és Boss-ok előtt nyissunk egy Portált, ami a bázisra vezet minket, hogy ha nem állnánk készen az előttünk lévő tesztre legyen egy rövidebb útunk vissza.
  • Olyan felszreléseket tartsunk meg melyeken bármilyen elem elleni vagy All resistance van, esetlegesen adott képességre plusz pontot ad. (A képességeink maximuma 20 pont, viszont ez 20 fölé emelhető, Charm-okkal és Gear-ekkel).
Diablo 2 resurrected karakterek teszt

Leteszteltük nehezebb mint a Diablo 3

Azoknak a játékosoknak akik előszőr vágnak bele az ARPG világba vagy korábban csak a Diablo 3-mal találkoztak fontos megjegyezni, hogy a játék nem kímél senkit, nem a legnehezebb videójáték a kategóriájában, de nem is kezdőbarát. Több mint 20 évnyi tapasztalat van az emberek mögött, ami a Diablo 2 Resureccted-ben pontosan ugyanúgy hasznosítható mint anno az eredetiben, használjátok a rendelkezésre álló tudást, a Runaszavakra költséges magatoktól rájönni, a képességeiteket nehézségi fokozatonként csak egyszer rendezhetitek újra vagy komoly farmolás szükséges hozzá, amihez a nem létező Cow Level nem elég, a Horadric Cube receptjeiről már nem is beszélve. Nincsenek olyan alapanyag listák mint a harmadik részben, éppen ezért, hogy ne szegje kedveteket már rögtön a játék legelején az ismeretlen összeszedtük a szerintünk legfontosabb tudnivalókat és tippeket.